Planul Germaniei pentru viitorul apropiat

După o întâlnire a Angelei Merkel cu Miniștrii Landurilor a fost susținută o conferință de presă. Cele mai importante comunicări le puteți citi în cele ce urmează.

Regulile de distanță și acoperire a gurii vor rămâne în vigoare pentru că sunt reguli de bază prin care ne protejăm. Conform Merkel, atât timp cât nu există un vaccin sau un medicament, va trebui să trăim cu această pandemie.

Pentru prima dată de la începerea crizei, s-au tratat și alte subiecte în afară de aceasta. De exemplu s-a vorbit despre extinderea suprafeței de acoperire a rețelelor de telefonie mobilă și despre tranziția spre energie regenerabilă.

Söder a ținut să precizeze că măsurile pe care le-a luat Germania au fost corecte și la timpul potrivit, el dând exemplul Suediei, care are un număr mai mare de decese pentru 100 000 de locuitori și se află în probeleme economice asemănătoare Germaniei. În Germania au fost salvate „mii sau chiar zeci de mii de vieți”.

Conform Söder: „ Nu există nici un motiv să fim libertini.” Trebuie acționat cu rațiune, precauție și grijă.

Evenimentele mari vor rămâne interzise până în Octombrie. Este important ca să se poată urmări persoanele care intră în contacte cu persoanele infectate, iar acest lucru este imposibil la evenimentele foarte mari.

În concluzie, se încearcă evitarea unui nou val de infectări prin administrarea la nivel local a infectărilor. Un exemplu foarte bun pentru aceasta a fost cazul Gütersloh de astăzi, unde după ce s-au descoperit 400 de cazuri de noi infectări, școlile și grădinițele au fost închise și 7000 de oameni au fost puși sub carantină.