Noile legi din decembrie

Noile legi din decembrie

Plată unică pentru consumatorii de gaz și încălzire locală

În martie 2023 va intra în vigoare așa-numita “frână de preț a gazelor”. Cu toate acestea, gospodăriile și întreprinderile mici vor primi deja sprijin. În acest scop, statul dorește să preia plățile eșalonate pentru gaz și încălzire urbană în decembrie 2022. Consumatorii beneficiari nu trebuie să ia nicio măsură, deoarece acest lucru este făcut de către proprietar. Pentru proprietari, compania de distribuție respectivă este obligată să debiteze mai puțini bani din cont. Cu toate acestea, proprietarii de locuințe au la dispoziție până la un an pentru a efectua facturarea corespunzătoare. Prin urmare, este posibil ca chiriașii să nu beneficieze de scutire decât anul viitor, dar nu mai târziu de decembrie 2023.

Noile legi din decembrie: Zi de avertizare la nivel național pe 8 decembrie 2022

Încă din februarie 2022, Agenția Federală de Rețele a deschis calea pentru avertizarea în caz de dezastre prin intermediul telefoanelor mobile. Prima zi de avertizare la nivel național urmează să aibă loc în 8 decembrie 2022. Scopul este de a “informa populația din Germania cu privire la mijloacele și procedurile de avertizare și de a o sensibiliza cu privire la aceste avertismente”, potrivit unui mesaj al Vodafone.

Noile legi din decembrie: Deutsche Bahn publică orarul de iarnă

Noul orar de iarnă al Deutsche Bahn va intra în vigoare la 11 decembrie 2022. Probabil că este de un interes deosebit pentru navetiști. Deoarece compania a anunțat mai multe curse, precum și schimbări de linii și utilizarea de noi ICE-uri.

De asemenea, compania feroviară își inaugurează noua linie de mare viteză între Wendlingen și Ulm. Se așteaptă ca acest lucru să crească numărul de călătorii cu 20%. În același timp, vor exista cu aproximativ 60% mai multe locuri pentru cursele către Aeroportul Frankfurt. În plus, compania își prezintă noul ICE “3-neo”, care ar trebui să garanteze conexiuni suplimentare cu alte țări europene.

Intercity Express (ICE) este un tip de tren operat de Deutsche Bahn (DB). Trenurile Intercity Express realizează cele mai scurte durate de călătorie din transportul feroviar de călători pe distanțe lungi din Germania și, prin urmare, sunt succesoarele trenurilor Intercity (IC).

Apple lansează un apel de urgență SOS prin satelit în Germania

Apple a lansat în mod surprinzător noua sa funcție “Emergency SOS via Satellite” în SUA și Canada. În Germania, utilizatorii modelelor iPhone 14 vor putea utiliza această funcție începând cu decembrie 2022. Cu toate acestea, serviciul de urgență prin satelit ar putea deveni taxabil.

Compania americană nu a anunțat încă o dată exactă de lansare. Cu Emergency SOS prin satelit, utilizatorii iPhone 14 ar trebui să se poată conecta la serviciile de urgență – chiar dacă nu există semnal mobil sau WLAN.

Un nou serviciu de streaming: Paramount Plus se lansează în Germania

Cu Paramount Plus, un nou serviciu de streaming va fi lansat în Germania pe 8 decembrie 2022. Potrivit comunicatului oficial de presă, portalul de streaming al Paramount Global nu vrea altceva decât să “urce pe vârful streamingului”. În acest scop, serviciul va fi lansat nu doar în Germania, ci și în Austria și Elveția. Programul va fi apoi accesibil în toate cele trei țări prin intermediul URL-ului “paramountplus.de”. Veți putea, de asemenea, să accesați conținutul prin intermediul dispozitivelor mobile și să îl transmiteți pe dispozitivele Connected TV compatibile – de exemplu, prin intermediul platformelor Apple, Amazon, Google, Samsung și Roku. Abonamentul lunar va costa 7,99 euro. Un abonament anual va costa 79,99 euro. Clienții Sky care au rezervat “Cinema” au un avantaj exclusiv, deoarece pot urmări gratuit conținutul Paramount Plus în cadrul pachetului Sky.

Noile legi din decembrie: Pensionarii se pot bucura de 300 de euro

Rata forfetară pentru energie este, de asemenea, o componentă importantă a pachetelor de ajutor pentru cetățenii germani. Aceasta va fi plătită pensionarilor germani în decembrie 2022. Aceștia se pot aștepta la 300 de euro pentru a amortiza prețurile ridicate ale energiei. Condiția prealabilă pentru suma forfetară de energie este dreptul la o pensie de bătrânețe, la o pensie de capacitate de muncă redusă, la o pensie de orfan sau de văduvă din partea asigurării legale de pensii, care trebuie să existe la data limită de 1 decembrie 2022.

Interzicerea artificiilor se va încheia în decembrie 2022

În ultimii doi ani, în noaptea de Anul Nou nu au mai fost artificii ca de obicei. În Germania a fost interzisă vânzarea de petarde și rachete. De asemenea, a existat o interdicție privind adunările și reuniunile în ziua de Anul Nou și în ajunul Anului Nou pentru a proteja spitalele de supraaglomerare în timpul pandemiei.

Vezi si : Noile schimbări în 2023