Măsurile la nivel național au fost stabilite

Temele și măsurile care s-au discutat astăzi la conferința dintre prim-miniștrii landurilor și Angela Merkel le voi enumera în cele ce urmează.

Se pregătesc spitalele pentru eventualele creșteri ale cazurilor care trebuie tratate. Spitalele din Baden Württemberg ajută momentan la tratarea unor pacienți din Franța.

Întâlnirile dintre oameni trebuie să fie reduse la minimul absolut necesar.

Ideea principală este aceea de a câștiga timp, și de a încetini răspândirea în așa fel încât sistemul de sănătate să nu fie suprasolicitat.

În toată Germania se aplică de astăzi următoarele măsuri:

Se reduce viața publică și contactul între persoane la minimul absolut.

Toate firmele și instituțiile care au contact cu publicul trebuie să își ia măsuri de siguranță și să asigure o distanță între persoane de cel puțin 1.5m ( ideal 2m).

Accesul în spațiul public este permis unui număr de maxim 2 persoane care trăiesc în aceiași locuință, ideal ar fi câte o singură persoană. Bineînțeles că familiile vor putea ieși la plimbare împreună, acestea reprezentând o excepție.

Drumul către lucru, la cumpărături, la medic sau alte deplasări neapărat necesare vor fi în continuare permise.

Petrecerile și întâlnirile grupurilor de oameni nu sunt acceptabile și vor fi sancționate.

Restaurantele își vor închide porțile, fiind totuși posibilă cumpărarea mâncării la pachet sau livrarea.

Frizeriile, saloanele de cosmetică și alte astfel de afaceri se vor închide.

Aceste reguli intră în vigoare pentru cel puțin două săptămâni.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a pus accentul pe faptul că aceste măsuri nu sunt niște recomandări, ci niște reguli, deci încălcarea lor va fi sancționată. Pentru moment nu s-a discutat o valoare a sancțiunilor.

Angela Merkel mulțumește tuturor celor care respectă măsurile și contribuie la rezolvarea acestei crize: „Așa salvăm vieți”

Acum așteptăm răspunsul reprezentanților Landurilor pentru că încă nu este foarte clar în ce măsură vor rămâne măsurile actuale luate de fiecare Land în parte (Bayern, Saarland, dar și orașul Freiburg). Vă vom ține la curent de îndată ce aflăm detalii.

Până atunci, vă îndemn să respectați cât mai strict aceste reguli. Chiar dacă în Landul dvs. măsurile nu sunt la fel de stricte ca în alte Landuri, fiecare contact uman pe care îl evităm ne ajută să nu înrăutățim situația. Cu cât mai repede trecem peste această carantină, cu atât mai blândă va fi criza economică de după.