Măsurile de relaxare au fost anunțate

Cancelarul german a susținut astăzi o conferință de presă prin care a anunțat măsurile la care au ajuns după consultările cu reprezentanții Landurilor.

Conform Merkel, prima fază a epidemiei a trecut. Cifrele din ultimele zile sunt îmbucurătoare.

Cetățenii din Germania s-au conformat foarte bine regulilor și prin aceasta au salvat vieți.

Măsurile care rămân în continuare în vigoare sunt următoarele:

Acoperirea nasului și a gurii, care momentan este obligatorie doar în magazine si transportul în comun va fi probabil extinsă în momentul deschiderii mai multor localuri și instituții.

Păstrarea distanței de 1.5 m va rămâne în vigoare, dar acum se extinde limitarea contactului cu alte persoane de la maxim o persoană care nu locuiește în aceiași locuință la toate persoanele care locuiesc într-o altă locuință. Practic persoanele care locuiesc împreună într-o locuință se pot întâlni cu alte persoane care de asemenea locuiesc împreună într-o locuință.

S-a decis asupra unui mecanism de urgență pentru a se evita o întoarcere a epidemiei și pentru a se evita revenirea la o carantină națională. Astfel, se vor monitoriza cazurile persoanelor infectate și dacă se atinge numărul de 50 de cazuri de persoane infectate / 100 000 de locuitori în ultimele 7 zile atunci se vor lua măsuri la nivel de comună, oraș etc, nu la nivel național sau de Land. Dacă aceste cazuri se vor confirma într-un loc specific ( azile de bătrâni, centre de îngrijire) și se pot urmări persoanele de contact, atunci se vor lua măsuri la nivel de instituție, nu de oraș.

Capacitatea de îngrijire de urgență din școli și grădinițe va fi în continuare mărită, dar aceasta se va face în timp. Deciziile în această privință vor fi luate la nivel de Land.

Pentru muzee, teatre și cinematografe se vor dezvolta concepte de igienă.

Încă nu s-au publicat informații despre sălile de sport, dar s-a anunțat că pentru sport se vor relaxa regulile.

Meciurile din Bundesliga ar trebui să înceapă în a doua jumătate a lunii Mai.

Vă vom ține la curent cu deciziile Landurilor de îndată ce acestea vor fi publicate.