Legi si reguli noi de la 1 Martie 2016

Din nou schimbări în sistemul legislativ german si în Martie. Pe cele mai importante le puteți afla din cele ce urmează.

 

Gesetze

 

Legea anticorupție

 

Darea de mită în instituțiile de ingrijire a sănătății constituie de acum infracțiune. Medici, farmaciști, fizioterapeuți sau asistente medicale sunt de acum amenințați cu până la 3 ani închisoare în cazul în care aceștia se lasă mituiți sau mituiesc pe altcineva.  Motivul principal este influența companiilor farmaceutice si a farmacistilorasupra medicilor de a utiliza anumite medicamente.
 

De-mail

 

Începând cu 24 Martie 2016 agențiile oficiale ale landurilor federale germane sunt obligate să pregătească accesul printr-un sistem De-mail. Acesta este bazat pe e-mail-ul clasic, dar transferul va fi mult mai bine securizat.

 

Salarii mai mare în curățenie

 

De la 1 martie se vor mări salariile minime pentru personalul din curățenie astfel:

  1. Pentru curățarea interioarelor si întreținere salariul minim va fi 9,80 € în Vest respectiv 8,70€ in Est
  2. Pentru exterior , curățarea geamurilor si a fațadelor salariul minim va fi 12,98€ in Vest si 11,10 € in Est

Până acuma salariul minim era 8.50 € pe oră. Din ianuarie 2017 salariile acestea vor crește din nou.

 

Plăcuțe de înmatriculare verzi pentru scuter si moped

 

Din 1 Martie nu va mai fi posibilă circulația Scuterelor si a moped-elor fără plăcuțe de înmatriculare verzi. Cele albastre folosite până acum nu mai sunt valabile. În cazul în care șoferii nu respectă această regulă, ei își vor pierde acoperirea asigurării, riscând plata daunelor în cazul unui incident.

 

Altele;

 

Valoarea netă a pensiilor va scădea puțin odata cu mărirea cotei caselor de asigurări de sănătate. Aceasta a fost mărită în medie cu 1.1 %.

Stocarea energiei solare. KfW promovează stocarea energiei solare din intai  martie, cu un nou program care constă dintr-un împrumut și un bonus de rambursare. La începutul grantului dobânda este de 25 la suta din costurile eligibile.Creditele Imobiliare vor fi mai strict analizate inainte de a fi acordate. De asemenea perioada de retractare va fi stabilită la 14 zile de la data semnării contractului. Până acum nu era stabilită o perioadă, astfel mulți beneficiari ai creditelor au reușit retractarea contractelor dupa câțiva ani.