Legi noi în Germania din Iulie 2020

Aceste legi sau schimbări de legi intră în vigoare din iulie 2020

Pensia crește 

Cei aproape 21 de milioane de pensionari din Germania vor primi o pensie mărită din Iulie. Aceasta va crește cu 3.45% în Vest și 4.20% în Est. Astfel pensia pensionarilor din Est se apropie puțin de pensia celor din Vest.

TVA-ul scade începând cu 1 Iulie.

De la 1 Iulie Tva-ul va fi micșorat de la 19% la 16% și de la 7% la 5%. Această scădere a fost decisă pentru a încuraja economia și va fi anulată începând cu anul următor, când se va reveni la valoarea veche a TVA-ului.

Prețurile la Deutsche Bahn scad

Tariful biletelor pentru Deutsche Bahn vor scădea cu 1.9%. Această scădere se datorează modificării TVA-ului.

Copiii se vor putea întoarce în grădinițe

De la mijlocul lunii Iulie toți copiii se vor putea întoarce în grădinițe, dar în unele locuri doar alternativ. ( o săptămâna da, una nu).

Protecția împotriva rezilierii pentru chiriași se încheie.

Regula care proteja chiriașii împotriva rezilierii între Aprilie și Iulie a ajuns la final. De la 1 Iulie se revina la regulile normale.

Declarația fiscală trebuie depusă până la sfârșitul lunii Iulie.

Data limită până la care declarația fiscală anuală trebuie depusă este 31 Iulie 2020 ( pentru 2019). Dacă suntem ajutați de un contabil sau asociație, atunci termenul limită se prelungește până la 1 Martie.

Cartea verde de la asigurare isi schimba culoarea

Din 1 iulie cartea verde de la asigurare va deveni alba. Astfel ea va putea fi trimisă și într-un PDF și va putea fi tipărită. Versiunea PDF nu va fi valabilă, cu doar tipărită.