Legi noi in Germania din Februarie 2016

130506-neue-gesetze-regelungen-480x270

Legislația germană primește din nou modificări și în Februarie. Cele mai importante le puteți citi in cele ce urmează.

Transferurile bancare vor putea fi efectuate doar folosind IBAN și BIC.

Începând din luna Februarie se vor putea efectua transferuri bancare doar folosind IBAN-ul si BIC. Metoda ”veche” prin Kontonummer si BLZ nu va mai putea fi folosită. Numărul IBAN este construit în mod logic , este compus din 22 de caractere ( în Germania) după cum urmează:  • Primele 2 caractere reprezintă recunoașterea țării ( DE-Deutschland, RO-Romania)
  • Următoarele 2 caractere reprezintă 2 cifre de verificare; prin care pe viitor se vor evita transferurile bancare greșite fiind necesară introducerea unui IBAN corect sau banca nu va face transferul.
  • Următoarele 8 cifre reprezintă BLZ- numărul de identificare al băncii/filialei
  • Ultimele 10 cifre sunt de fapt numărul de cont.

Pentru verificarea IBAN-ului se poate folosi site-ul acesta: http://www.valideaza.ro/valideaza-iban.php

 

Inseminare artificială

Din luna Februarie inseminarea artificială va fi subvenționată de stat și pentru cuplurile care nu sunt căsătorite. Astfel, pentru prima până la a treia încercare, statul va plăti 12.5% din costul total al operației, iar pentru a patra încercare 25%.

 Vigneta se scumpește în Austria

 

Tot de la 1 Februarie 2016 se modifică vigneta în Austria. Aceasta va avea culoarea portocalie si se va scumpi astfel. Pentru o vignetă anuala conducătorii auto vor trebui să plătească  85,70€ (față de 2015: 84,40€) iar motocicliștii 34,10 € ( față de 33,60€).