Legi noi din Februarie 2020 in Germania

Preturile pentru Bahncard 50 si Bahncard 25 scad ușor 

Clientii Deutsche Bahn care folosesc Bahncard 50 sau Bahncard 25 vor beneficia de o reducere de 10% a prețului. In Ianuarie 2020 a fost redus pretul biletelor și al Bahncard 100. Cei care au cumpărat abonamentele la prețul vechi vor primi un cupon care va compensa reducerea.

Platile facute cu telefonul vor fi trecute detaliat in factura

Din 1 Februarie 2020 intra in vigoare legea care obligă furnizorii de telefonie mobilă să detalieze plățile făcute cu telefonul mobil către alte companii, dacă această plată s-a confirmat prin site-ul funizorului. Prin această lege se dorește clarificarea facturilor umflate la telefonie mobilă și clarificarea tuturor plăților făcute prin intermediul telefonului mobil.

Salariul minim pentru angajații din îngrijire va crește și concediul va fi mărit

Astfel:

Asistenții necalificați din îngrijire vor primi o mărire în 4 pași, primul pas fiind în Iulie 2020 și se va termina în Aprilie 2022, până la salariul de 12.55 euro pe oră. Astfel, la 1 Aprilie 2022 nu va mai exista o diferență a salariului între vest și est.

Asistenții calificați printr-un curs de calificare de un an vor ajunge la un salariu minim de 13,20 euro pe oră la data de 1 Aprilie 2022.

Asistenții calificați printr-un curs de calificare de trei ani vor primi un salariu de 15.40 euro pe oră la data de 1 Aprilie 2022.

De asemenea, durata concediului de odihnă va crește cu 5 zile pe an în 2020 ( pentru o săptămână de lucru de 5 zile), și cu 6 zile din 2021.

 

Guvernul german a declarat că Germania este pregătită pentru Coronavirus și a răspuns celor mai frecvente întrebări despre aceasta.

Am tradus întrebările și răspunsurile oficialilor institutului Robert Koch, autoritatea responsabilă cu supravegherea și prevenirea bolii în Germania.

Cât de probabil este ca Coronavirus să se răspândească în Germania?

Specialiștii Institutului Robert Koch declară că în acest moment că riscul de răspândire este redus, chiar dacă apar unele cazuri izolate.

Ce pregătiri s-au făcut?

Germania este pregătită pentru a trata pacienții infectați cu acest virus. Institutul Robert-Koch a organizat un organism de coordonare și furnizează informații cu privire la virus. De asemenea, aeroporturile prin care acest virus poate ajunge în Germania sunt pregătite corespunzător. În plus, obligația de a anunța cazurile de boală a fost înăsprită.

Cum putem afla mai multe informații?

Aici putem citi cele mai frecvente întrebări și răspunsuri cu privire la coronavirus.

https://www.infektionsschutz.de/coronavirus-2019-ncov.html

Avem voie să călătorim în China?

Biroul de externe își actualizează constant sfaturile pentru călătorie. În acest moment, acesta recomanda evitarea provinciei Hubei, provincie în care au fost depistate cele mai multe cazuri ale acestui virus. De asemenea, este recomandată amânarea călătoriilor imperios necesare către China.