Legi noi din Decembrie 2020 in Germania

Plata agentului imobiliar la cumpărarea unui imobil se schimbă

De la 23 Decembrie 2020 intră în vigoare o nouă lege prin care se schimbă modul în care este plătit agentul imobiliar în cazul cumpărării unui imobil.

Până acum acesta era plătit 100% de cumpărător. De la 23 Decembrie comisionul va fi împărțit între cumpărător și vânzător. Costurile maxime care pot fi plătite de cumpărător vor fi de maxim 50% din comision. Prin această măsură se dorește mai multă transparență la cumpărarea imobilelor.

Cuantumul ajutorului social Hartz IV a fost mărit

Din 2021 valoarea ajutorului social Hartz IV va fi mărit cu 14 euro, la 446 de euro. Pentru copiii de până la 5 ani valoarea crește cu 33 de euro și astfel ajunge la 283 de euro. Pentru perechi ( soți) creșterea este de 12 euro până la valoarea de 401 euro.

Creșterea este necesară pentru că în viitor se dorește acoperirea costurilor pentru rețeaua mobilă și internet.

Proprietarii de locuințe primesc mai multe drepturi pentru renovări

Legea modernizării proprietății (ger. Wohnungseigentumsmodernisierungsgesetzes ) a fost actualizată.

Proprietarii vor putea moderniza mai ușor locuința.

Astfel, proprietarii vor putea instala o stație de încărcare a mașinilor electrice, vor putea instala aplicații anti-spargere etc…

Deutsche Bahn trece la orarul de iarnă

Mersul trenurilor se va schimba în Germania de la 13 Decembrie, și se va trece la programul de iarnă. Acesta va fi valabil până în Iunie. De asemenea, prețurile vor crește pentru transportul de distanță cu un procent.