În Sachsen devine obligatorie purtarea măștii de protecție

In Land-ul Sachsen purtatul mastilor de protectie a devenit obligatoriu. Prim ministrul Kretschmer a explicat ce fel de masti trebuie. Noua regula cu purtarea mastilor de protectie va intra de luni in vigoare. MIchael Kretschmer a spus ca pentru acoperirea nasului si a gurii nu avem nevoie de masti scumpe de tip FFP2,  ci ajunge o batista sau o esarfa. Acesta a mai anunțat că începând de Luni se vor putea ține slujbe religioase cu până la 15 participanți. În orașul Jena din Thüringen, obligația de a purta o mască a fost un element foarte important în lupta împotriva răspândirii virusului, după cum a spus primarul Thomas Nitzsche. Luni, de asemenea, în Austria, a fost emisă o obligație pentru purtarea mastilor pentru magazinele mai mici, precum și pentru centrele de bricolaj și de grădină. Inainte mastile erau obligatorii doar in Supermarket uri.

Miercuri Guvernul federal și Landurile nu au reusit să cadă de acord asupra unei obligații de purtare a mastilor în toată Germania. S-a facut doar o  recomandare de a purta mastile in locurile aglomerate sau Supermaket uri. În plus, restricțiile de contact continuă până pe 3 mai. Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că, datorită măsurilor luate până acum, epidemia de corona din Germania a devenit din nou gestionabilă.

Ministrul federal al Transporturilor, Andreas Scheuer, nu a exclus joi obligația de a purta o mască pe trenuri. Între timp, Deutsche Bahn a recomandat purtarea așa-numitelor măști de zi cu zi, în special în transportul public local. Acest lucru a fost, de asemenea, recomandat pentru angajații căilor ferate, mastile au fost furnizate la cerere.