Frâna de urgență a fost actualizată de guvern

Astăzi au fost publicate mai multe informații despre frâna de urgență. Acestea sunt detaliile concrete care se vor aplica la nivel național. Pentru a intra în vigoare, ele trebuie însă să treacă de aprobarea parlamentului, care se va întâmpla în regim de urgență săptămâna aceasta.

După o săptămână de dezbateri și negocieri, s-a decis reglementarea lockdown-ului la nivel național, măsurile sunt acum decise pentru toată Germania și nu vor mai fi diferite de la un Land la altul.

Modificarea legii anti-pandemie a fost astăzi hotărâtă de guvern. Aceasta va intra în vigoare abia după aprobarea parlamentului.

Măsurile descrise în continuare vor intra în vigoare atunci când o regiune/județ (Landkreis) sau un oraș va depăși incidența de 100 noi infectări în ultimele 7 zile.

Conform cifrelor de astăzi, 324 de regiuni/ orașe au depășit incidența de 100, iar 77 au depășit incidența de 200.

Următoarele măsuri vor intra în vigoare prin lege.

Între orele 21.00 și 5.00 nu va fi permisă părăsirea locuinței fără un motiv bine întemeiat (locul de muncă, ajutorul altor persoane, asigurarea nevoilor animalelor de companie).

Întâlnirile private sau publice vor fi permise doar între persoanele aparținând unei locuințe și o singură persoană din afara locuinței ( copiii de până la 14 ani nu sunt numărați).

Înmormântările vor putea avea loc cu un număr maxim de 15 participanți.

La o incidență de peste 100 se vor închide toate magazinele care nu reprezintă aprovizionarea de bază. Aprovizionarea de bază este constituită de: Magazinele alimentare, magazinele de băuturi, magazinele pentru copii, farmaciile, cabinetele de optică și acustică medicală, benzinăriile, locurile de vânzare ale ziarelor, librăriile, magazinele de flori și pentru animale, magazinele de grădinărit.

Sportul fără contact va fi permis doar singur, cu persoanele din aceeași locuință sau cu o singură altă persoană. Excepție face sportul de performanță.

Restaurantele, barurile vor rămâne închise, dar vor putea vinde în regim to-go sau livra. Cantinele pentru persoanele fără adăpost sau cele pentru șoferii profesioniști vor fi exceptate.

Frizeriile vor rămâne deschise.

Școala va fi deschisă pentru cursurile cu prezență doar cu 2 teste pe săptămână. Dacă incidența depășește 200, atunci școlile vor trece la învățământul la distanță.

Companiile vor fi obligate să ofere teste angajaților cel puțin o dată pe săptămână.