Carantina institutionalizată se transformă în carantină la domiciliu la intrarea în România

Se pare că în sfârșit s-au hotărât și măsurile pentru intrarea în România.

Întâi de toate se pare că știrea cum că nu se mai intră automat în carantină la intrarea în România este falsă, deși surse credibile au publicat-o.

Aseară la ora 22 Ministrul de Interne Marcel Vela a susținut o conferință de presă prin care a clarificat puțin situația.

Astfel, la intrarea în țară se va intra în carantină la domiciliu, nu se va mai intra automat în carantină instituționalizată. Cea din urmă va fi pusă totuși la dispoziție ( din câte am înțeles, cei care nu respectă măsurile de carantină la domiciliu vor trebui să plătească această carantină instituționalizată, de cei care optează voluntar să intre în carantină instituționalizată nu s-a specificat nimic în legătură cu costurile).

Oamenii pot intra în continuare în carantină instituționalizată dacă nu au un spațiu adecvat unde să facă carantină la domiciliu sau dacă doresc să își protejeze familia.

Aceste măsuri sunt valabile indiferent de țara din care se intră în România.

Luați aceste informații cu un dram de precauție, informațiile din România sunt foarte greu de verificat și se pot schimba foarte repede.