Angela Merkel se așteaptă la relaxări ale măsurilor abia de Paște

Marți, într-o ședință internă a coaliției de guvernare s-a discutat despre situația din următoarele săptămâni și luni cu privire la actuala pandemie.

Informațiile au fost publicate de reporterii Bild, deci trebuie luate cu o doză serioasă de scepticism. Eu le consider fondate, de aceea am decis să le public.

Angela Merkel a comunicat în podcastul săptămânal că se așteaptă ca săptămânile care urmează să fie foarte dure.

Din această ședință din 12.01.2021 se pare că Angela Merkel se așteaptă ca incidența să crească drastic din cauza mutației virusul din Marea Britanie, care a fost în ultimele zile confirmată și în Germania. Conform Merkel, acesta nu ar fi mai fatal, dar mult mai contagios.

„Dacă nu reușim să oprim acest virus britanic (această mutație), avem o incidență de zece ori mai mare până de Paște” (ger. „Wenn wir es nicht schaffen, dieses britische Virus abzuhalten, haben wir bis Ostern eine zehnfache Inzidenz“).

Conform Merkel, va fi greu până la Paște.

Politicienii coaliției au ținut neapărat să clarifice că Angela Merkel nu a vorbit despre o prelungire nemodificată a lockdownului actual. Asta poate fi interpretată în două moduri:

  • Cel optimist e că vom avea anumite relaxări
  • Cel pesimist e că vom avea anumite înăspriri.

Cel mai probabil vom afla concret pe 25 Ianuarie la următoarea întâlnire oficială.

Merkel a încheiat discursul cu următoarele cuvinte: „ Avem nevoie de încă 8 până la 10 săptămâni de măsuri dure. O relaxare este posibilă abia în jurul Paștelui, odată cu încălzirea vremii.”

Virologul Alexander Kekule atenționează că acest lockdown ar putea dura până în Iunie sau chiar Iulie.