Uncategorized

Amenda pentru descarcarea filmelor in Germania

torent

Am primit zilele trecute un plic si sint instiintat ca am de platit 800E ca am copiat un film de pe torrent.to,daca nu-i platesc sint pasibil de inchisoare 6LUNI.mi-au trimis cam 15 foi fata verso,nu stiu ce sa fac.CE MA SFATUITI?va multumesc anticipat

Aceasta este problema cu care se confruntă mulți români din Germania. În cele ce urmează vom explica care este cauza si care sunt soluțiile posibile. 

Ce este dreptul de autor pe internet?

 

Mulți cred că tot ce există pe internet reprezintă conținut din domeniul public. Acest lucru este fals. Fiecare poză, melodie, film sau text este protejat de drepturi de autor timp de 70 de ani de la publicare. Exceptie face conținutul care este situat în domeniul public (acest lucru va fi specificat explicit pe pagina de descărcare).

 

Cum este urmărită respectarea drepturilor de autor?

 

Fiecare companie producătoare de conținut are interesul de a vinde si nu de a împărți gratuit ceea ce produc (logic, nu?). În acest scop ei angajează o firma specializată în urmărirea descărcărilor și încărcărilor ilegale. Când aceștia descoperă un astfel de caz, ei folosesc adresa IP ( individuală pentru fiecare utilizator) pentru a se adresa privider-ului de internet si pentru a identifica persoana care a descărcat. Cu aceste informații, această firmă se adresează judecătoriei. După ce totul s-a confirmat, ei vor trimite persoanei in cauză o decizie judecătoreasca prin care i se cere plata unor daune.

 

Am primit amenda. Ce-i de făcut?

 În primul rând va trebui să confirmați că dumneavoastră ați descărcat conținutul și că acesta este prezentat exact (nume, mărime, data și ora descărcării).

În al doilea rând va trebui sa verificați expeditorul scrisorii. Acesta va trebui să includă toate datele de înregistrare ale firmei. După care va trebui sa faceți o căutare pe google după numele firmei. Acest pas este foarte important deoarece există unele firme fantomă care trimit astfel de scrisori fără să dețină împuternicirea proprietarului conținutului.

Dacă ați efectuat cu succes acești pași si nu găsiți nici o neregulă, atunci aveți următoarele variante de rezolvare.

 • Prima și cea mai simplă este să plătiți imediat suma întreagă ( lucru care se întâmplă rar, pentru că amenzile sunt în general foarte mari)
 • O a doua variantă este să plătiți în rate. Pentru aceasta va trebui să vă adresați expeditorului si să negociați cu dânșii condițiile.
 • A treia variantă este să contestați decizia. Pentru aceasta va trebui să contactați un avocat. În unele cazuri a fost posibilă anularea amenzii si a costurilor de judecată în întregime. Desigur, onorariul avocatului va trebui plătit.

 

 Cum fac să mă protejez pe viitor?

 


Cel mai bun pas ar fi să ștergeți aplicațiile de tip torrent. Aplicațiile de tipul DC++, Strong DC folosesc același principiu si vor trebui și ele șterse. De fiecare dată când doriți să descărcați ceva asigurați-vă întâi că acest conținut nu este protejat de drepturi de autor.

 

 

 

Ne puteți urmări pe facebook dând click pe linkul de mai jos.

 

facebook Ajutor Integrare Germania

 

 

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

22 Gedanken zu „Amenda pentru descarcarea filmelor in Germania

 1. Complet Fals !!! nu au ce sa-ti faca, de ex mie mi-a venit o amenda de 550 euro pe ,,30 secunde,, cat m.au prins ei ca am descarcat un film, le-am spus din start ca nu platesc un cent pt 30 secunde, in primul rand nu am descarcat tot filmul, in al doilea rand si cel mai important, nu m.au avertizat ca nu am voie sa descarc de pe torent, poate eu sunt mai prost si nu stiu !!! unde scrie pe torent : interzis descarcarea ??? atata timp cat nu scrie atunci cand descarci ceva ca e interzis nu e interzis, daca ceva e interzis trebuie sa fi instiintat !!! ce inchisoare..nu mai prostiti oamenii aiurea, nu platiti un cent !!

  1. Dacă descărcați (sau uploadați) materiale protejate de legea drepturilor de autor de pe orice site, există riscul să primiți oricând un plic de la o firmă avocatură care să vă ceară despăgubiri.

 2. În primul rând, NU contactați firma de avocatură care va trimis înștiințarea, NU completați formularul primit în plic si NU plătiți nici un cent din “amendă”! În al doilea rând, contactați un avocat specializat în această speță. O căutare pe internet vă poate ajuta in acest sens. Nu ignorați totuși scrisoarea si nu trimiteți un răspuns scris copiat de pe internet! Avocatul dvs. va putea contesta decizia, iar în 99% din cazuri NU se ajunge la proces. Atenție: dacă completați formularul primit de la firma de avocatură si plătiți daunele cerute, vă recunoașteți vina si vă angajații în scris ca în caz de recidivă în următorii 10-20-30 de ani să plătiți până la 5000€ daune.

   1. Exact. Un avocat te va reprezenta mult mai bine. El cunoaște legile actuale, cutumele, limbajul de specialitate, etc. Chiar în cazul în care apare negru pe alb ora, data și fișierul descărcat, acest lucru nu demonstrează 100% vinovăția proprietarului contractului la internet. Dar dacă cel în cauză contactează firma de avocatură si ei îl iau la întrebări, se va învinovăți singur fără să-și dea seama.

 3. Este un site nemtesc care converteste videoclipuri youtube in mp3. Daca descarc cu ajutorul acelui site pe telefon, dar nu incarc niciunde ceea ce descarc, ci tin doar pt uz propriu, sa ascult doar eu piesele fara sa le distribui, pot risca vreo amenda, aici in germania? Astept raspuns, va rog. Stima

Schreibe einen Kommentar