Acestea sunt reglementările actuale cu privire la pandemie

După întâlnirea din 7 Ianuarie au fost actualizate unele reguli, iar altele rămân în continuare în vigoare. Am încercat aici să fac o privire de ansamblu cu regulile care trebuie respectate.

Regulile pentru întâlniri

Întâlnirile în mediul public sau privat la care participă și persoane nevaccinate sunt limitate la persoanele dintr-o locuință și maxim alte două persoane dintr-o altă locuință. Copiii de până la 14 ani nu sunt luați în considerare.

Întâlnirile între persoane vaccinate sunt limitate la un număr maxim de 10 persoane, copiii de până la 14 ani nu sunt luați în considerare.

Este recomandată purtarea măștii de tip FFP2 în interior la întâlnirea cu alte persoane.

Carantina și izolarea

Următoarele persoane nu trebuie să stea în carantină

Persoanele vaccinate de 3 ori (Vaccinate complet + Booster)

Persoanele vindecate de la a 28-a zi până la a 90-a zi de la data testului pozitiv.

Persoanele vaccinate complet din ziua a 15-a de la ultima doză, până în ziua a 90-a.

Persoanele vindecate și vaccinate

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson care au primit două doze suplimentare.

Pentru toți ceilalți: Carantina sau izolarea se încheie după 10 zile (fără test). Cei care doresc să încheie mai repede carantina sau izolarea pot face un test după 7 zile.

Angajații din spitale și centre de îngrijire care doresc să scurteze carantina trebuie să aibă 48 de ore fără simptome și să prezinte un test PCR negativ.

Elevii și copiii de grădiniță pot încheia carantina după 5 zile printr-un test de tip PCR.

Landurile pot aplica diferit regulile, deci pentru a putea fi informați corect despre regulile valabile în fiecare land trebuie să consultăm paginile informative ale acestora.

Regula 2G

La evenimentele culturale sau cinematografe pot participa exclusiv persoanele vaccinate sau vindecate.

În magazinele cu amănuntul există o regulă 2G aplicată la nivel național (excepție făcând landul Bayern). La cumpărături este recomandată purtarea măștii de tip FFP2.

Regula 2G+ se aplică în restaurante. Persoanele vindecate sau vaccinate trebuie să prezinte un test negativ, dar persoanele care au primit doza booster nu trebuie să prezinte un test negativ.

3G în mijloacele de transport în comun

Pe lângă obligația de a purta mască, în transportul în comun se aplică regula 3G (vaccinat, vindecat sau testat negativ).

La folosirea transportului în comun se recomandă folosirea unei măști de tip FFP2.

Reguli în aziluri de bătrâni și îngrijire

Persoanele din azilurile de bătrâni sau de îngrijire necesită o protecție sporită. De aceea, parlamentul a aprobat o obligație de vaccinare în acest sens. Persoanele care lucrează în astfel de aziluri sau clinici trebuie să prezinte dovada vaccinării sau vindecării până la data de 15 Martie.

Indiferent de statutul de vaccinare, vizitatorii și angajații trebuie să prezinte un test negativ zilnic.

Reguli la locul de muncă

Angajatorii trebuie să ofere posibilitatea de a munci de acasă, în locurile și activitățile unde aceasta este posibilă. Angajații trebuie să accepte această ofertă. La nivel național există o regulă 3G la locul de muncă. Accesul la locul de muncă este permis doar persoanelor vindecate, vaccinate sau testate negativ. În plus, angajatorii oferă testare gratuită de cel puțin două ori pe săptămână.