3 Aprilie e ziua Libertății în Baden-Württemberg

Pe 3 Aprilie se renunță la majoritatea măsurilor anti-pandemie în Baden-Württemberg. Coaliția de guvernare a Landului a convenit să nu facă uz de regula Hotspot, care ar permite păstrarea anumitor măsuri restrictive. Motivul pentru aceasta ar fi că, din punct de vedere legal, aceasta ar putea fi atacată. Conform Andreas Schwarz, în Baden-Württemberg nu sunt atât de multe paturi ocupate în spitale, spre deosebire de Mecklenburg-Vorpommern, pentru a putea utiliza regulile Hotspot.

Astfel, începând de duminică, 3 Aprilie nu vor mai exista reguli restrictive de intrare (2G sau 3G), iar masca nu va mai fi obligatorie decât în transportul în comun sau în cabinetele medicale și spitale.

Winfried Kretschmann a criticat decizia guvernului Federal și a recomandat purtarea măștii în continuare în interior. De asemenea, el a menționat că spitalele din Baden-Württemberg nu sunt supra-solicitate, chiar dacă incidența virusului este foarte ridicată și operațiile decurg în programul normal, nu mai sunt amânate. Acesta a declarat că situația pandemică va rămâne sub control și după data de 3 Aprilie, după căderea regulii de obligație de purtare a măștii.