Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala

Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala

 

Ausbildung - Cursul pentru formare profesionala
Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala

O bună educație este cea mai importantă condiție pentru a începe o carieră de succes. Pentru a găsi un loc de muncă în Germania, este foarte important să fi urmat un curs de formare profesionala (Ausbildung)  sau un studiu profesional (Studium).

 

Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala – Durata

 

O formare profesională durează de obicei de la doi la trei ani și,in general,  se execută în așa-numitul sistem dual. Acesta este: Pregătirea practică în cadrul companiei este combinată cu faze de învățare teoretice la școală.Exceptie fac unele cursuri, ca de exemplu în sectorul de îngrijire cursurile sunt oferite doar în școli. O condiție de acces la formarea profesională este de cel puțin o școală generală.

 

Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala – Alegerea carierei

 

În Germania există aproximativ 400 de ocupații. Agenția Federale a Muncii (Agentur fur Arbeit) poate îndruma adolescenții și adulții tineri în alegerea carierei lor. Acesta oferă o mulțime de informații despre diferite profesii, activitățile și calificările necesare. Agențiile de ocupare există în toată Germania.De asemenea, informatii se pot obtine de pe internet.

 

Administrația federală caută candidați de toate naționalitățile pentru mai mult de 130 de ocupații diferite. Ce locuri de muncă sunt disponibile și modul în care copilul se poate aplica, aflați dacă mergeți la site-ul www.wir-sind-bund.de . Informațiile pentru părinți sunt oferite în mai multe limbi.

 

Există și alte modalități de a obține informații cu privire la diferite locuri de muncă. În multe orașe, sunt organizate târguri educaționale, în care sunt prezentate ocupații. De multe ori, unitățile de învățământ organizează așa-numitele zile de orientare profesională sau stagii.

 

Sfat: În multe profesii, cunoștințele de limbi străine sunt importante. Interesați-vă împreună cu copilul dumneavoastră dacă limba dvs. materna constituie avantaj.

 

Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala – Contractul

Înainte de a începe formarea cursanților se va încheia un contract scris cu compania. Acesta controlează componentele și obiectivele formării. Adolescentii care au nevoie de sprijin financiar în timpul formării, pot cere la Agentur fur Arbeit asa-numitul Berufsausbildungsbeihilfe ( Ajutor pentru formarea profesionala)

 

Ausbildung – Cursul pentru formare profesionala – Locuri disponibile

 

Pentru a găsi locuri disponibile sau informații despre meserii si salariu puteți vizita aceste site-uri: